Selecteer een pagina

Over mij

De definitie van succesvol blijkt niet alleen meetbaar in omzet maar ook in GELUK.

Ik houd niet van autorijden. En toch heb ik dat apparaat op vier wielen vaak nodig en leg ik zomaar veertigduizend kilometer per jaar af. In de tijd die ik ‘verdoe’ in de auto, luister ik veel radio en staan mijn hersenen in standje nadenken. Mijn vrouw schrijft een boek. Een roman wel te verstaan. En dat is niet zomaar een proces. Dat is twee manuscripten in de oud papierbak gooien, vier jaar lang in een hut in de tuin schrijven en schrappen. Reken alle uren eens uit tegen een fatsoenlijk tarief voor iemand
die journalistiek heeft gestudeerd, je zit zomaar op tweehonderdduizend euro. Ga naar een uitgever en probeer je boek aan de man te brengen. Met een beetje geluk krijg je een euro per boek. De rekensom is simpel. Je moet tweehonderdduizend boeken verkopen. Nou, dan ben
je direct een bekende Nederlander.

Mijn ondernemersgeest kan dit niet aan. We gaan het zelf uitgeven! En als we dan toch bezig zijn maken we er een ondernemersboek erbij. Bij de gedachte schiet serotonine, dopamine, endorfine en oxytocine door mijn lijf.

Waarom? Oktober 2021 begon het avontuur om dit ondernemersboek te schrijven. “Waarom doe je dit?” vroegen mensen in mijn omgeving. Wat vond ik het antwoord toch lastig op die vraag.
“Door mijn vrouw,” was lange tijd het antwoord. Natuurlijk is dat zo, maar de echte reden is om kennis over te dragen en jongeren te prikkelen. Ondernemen is mensenwerk. De titel spreekt voor zich. Ondernemen betekent niet altijd per definitie succes. Burn-out, financiële tegenvallers, verstoorde relaties maar bovenal uitdaging, kleur en natuurlijk succes als de juiste mindset en energie aanwezig zijn.

In de verhalen probeerde ik een trend te ontdekken. Iets dat ik andere mensen als tip kan meegeven. Als ik met dit boek in de hand lezingen ga geven, kan ik zeggen dat de veertien ondernemers mij energie en herkenning hebben gebracht. De definitie van succesvol blijkt niet alleen meetbaar in omzet maar ook in geluk.

Mijn naam is Alfred Reurink. Wil jij net zo geïnspireerd raken als ik door al die eerlijke verhalen van ondernemers?

De roman van mijn vrouw is er inmiddels! Benieuwd?